Başkan Kul’dan Avrupa’ya Hoşgörü Mesajı

07/05/2018

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi toplantısına katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Tek bir dünyamız var. Daha çok hoşgörü içerisinde olmamız gerekiyor. Sorunları değil de barış çerçevesinde çözümleri konuşalım. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi geliştirelim” dedi.

Avrupa Birliği üyelik sürecinde olan ülkelerin yerel yönetimler ile ilgili müktesebata uyumlarının sağlanması ve aday ülkeler için genişleme stratejilerinin değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan Türkiye Çalışma Gurubu (TÇG) ve (ABBK) genel kurul toplantıları 2-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Brüksel’de yapıldı.

Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliğinin Daveti ile Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’da katıldı. Türkiye Belediyeler Birliğinin 3. kez toplantıya katılması için davet ettiği Başkan Kul, yapılan toplantıda önemli mesajlar verdi.

KÜRESEL DÜŞÜN YEREL HAREKET ET
Açılış oturumlarının Karl-Heinz LAMBERTZ (Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı) - Lilyana PAVLOVA (Bulgaristan'ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı'ndan Sorumlu Bakanı) tarafından yapılan toplantıda konuşan Başkan Kul “Bir deyiş var İngilizcede: “Think global, act local”. Bu sözün, yerelliğin doğru tanımını vereceğini düşünüyorum. “Küresel düşün, yerel hareket et”. Ufkun küresel olsun, fakat yerelin renklerini kaybetmeden hareket et. Şehrin ve insanların huzuru geleceği düşünerek projeler üreten ve bu projeleri hayata geçiren yerel yönetimlerden geçiyor” dedi.

TEK BİR DÜNYAMIZ VAR
Barışın ve hoşgörünün önemine vurgu yaparak Avrupa ve Tüm dünyaya da mesaj yollayan Başkan Kul, “Avrupa’da önyargılar var. Bu önyargıları yıkmamız gerekir. Albert Einstein sunu söylüyor, savaşı güçle kazanabilirsiniz, barışı ancak birbirinizi anlayarak kazanabilirsiniz. Tek bir dünyamız var. Daha çok hoşgörü ve daha çok tolerans içerisinde olmamız gerekiyor. Önyargılardan kurtulmamız, farklı kültürlere, yaşam biçimlerine, inanç gruplarına hoşgörüyle bakmamız gerekiyor. Bu anlamda en büyük sorumluluk yönetici ve idarecilere düşüyor. Sorunları değil de barış çerçevesinde çözümleri konuşalım. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi geliştirelim” şeklinde konuştu