Engelliler Gününde Otizmli Bir Çocuğun Ailesi İle Birlikte Yaşadığı Dram Mutluğa Dönüştü

03/12/2017

Samsun’un Terme ilçesinde otizmli çocukları olan bir ailenin yaşadığı drama Terme Belediyesi Müdahale ederek, aile ve çocuk için sağlıklı bir yaşam ortamı sağladı.

Samsun’un Terme ilçesinde vatandaşların ihbarı ile bir eve giden Terme Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı ekipler bir aile dramı ile karşılaştı. Bir anne ve biri otizmli üç küçük çocuğun yaşadığı evin çöp eve dönüştüğünü gören Terme Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı ekipler olaya hemen müdahale ettiler.

Çocuklarından birinin otizmli olmasından kaynaklı tek başına çocuklarına bakmakta güçlük çeken anne bir süre sonra verdiği mücadeleden yılarak sadece çocuklarının yemek ihtiyacını karşılamaya başlıyor. Bu süreçte kendisi de psikolojik olarak yıpranan anne ev ile ilgilenemez hale geliyor ve çocuklarının ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayamıyor.

AİLEYE HER ALANDA DESTEK SAĞLANDI
Duruma müdahale eden Terme Belediyesi ekipleri ilk olarak evde yüzde 90 otizm engeli olan 10 yaşındaki çocuğun bir eğitim kurumda eğitim almasını sağladı. Daha sonra evi baştan aşağıya temizleyen Belediye ekipleri yeni mobilyalar ile birlikte çocuklar ve annenin yaşaya bileceği daha sağlıklı bir ortam yarattı. Ayrıca annenin de psikolojik destek alması için gerekli kurumlar ile irtibata geçen ekipler, bu konuda da adımlar attı.

ENGELLİKER GÜNÜNDE EN GÜZEL HEDİYE
Belediye Ekipleri tamamen yeniledikleri evi bu gün aileye teslim etti. 3 Aralık dünya engeliler gününde baştan aşığı değişen ev 10 yaşındaki yüzde 90 otizmli çocuğun ve ailesinin yeni yuvası oldu. Bu gün evlerine yeniden yerleşen aile evlerinin yeni halini görünce gözyaşlarını tutamadı.

“Umarım bu dokunuş bu ailenin hayatını ömür boyu değiştirir”
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Arkadaşlarımız bu eve gelince maalesef bir dram ile karşılaştılar. Burada bir aile var ve çocuklarından biri otistik bir çocuk. Ailenin anne babanın da psikolojisi bozulduğu için baba desteği de fazla olmadığın için çocukları ile yaptığı mücadelede kendisi de artık vazgeçecek noktaya geldiği için burada gelindiğinde bir çöp ev ile karşılaşıldı. Hemen harekete geçtik ve özellikle otistik çocuğun bu ortamdan eğitim kurumları ile bağlantı kurarak önce eğitim ile kontrol altına alalım dedik. Ondan sonra aileye psikolojik destek sağlandı. Çöp ev olarak bulduğumuz bu evi terme halkının da destekleri ile birlikte evi hemen hemen yeniledik. Özellikle otistik çocuğumuz bir oda oluşturduk. İhtiyacı olan oyuncak ile oynayabileceği bir ortam sağladık. Umarım bu dokunuş bu ailenin hayatını ömür boyu değiştirir. Bu gibi müdahale ettiğimiz evlerin sayısı çok fakat bu gerçekten bir dramdı. Bundan sonra bu gibi durumlarla karşılaşmamayı umut ediyoruz. Karşılaştığımız zamanda her türlü desteği vermeye hazırız. Bize bu aile yaptığımız desteklerde bizleri yalnız bırakmayan Terme esnafına da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.