Kul: “Camilerimiz Ortak Kalbimiz"

30/09/2018

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Bizler için kutsal bir mekan olan ibadethanelerimizin sağlık ve hijyen şartları açısından hazır bir hale getirilmesi için başladığımız temizlik çalışmalarına dört bir koldan aralıksız olarak devam ediyoruz” dedi.

‘Daha Temiz Terme’ için yeniliklere imza atan Terme Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle, camileri hijyenik olarak temizliyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçede bulunan 250 cami, 28 Kuran Kursu ve 6 Cem evinin temizliklerini düzenli olarak yapmaya devam ettiklerini belirtti.

KUTSAL MEKANLARIMIZ
Terme Belediyesi’nin sosyal alandaki çalışmalarıyla örnek bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Kul, Terme halkının her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu vurguladı. Kul, “Camilerimiz kutsal mekanlarımızdır. Camilerimiz bizim ortak kalbimizdir. Belediye olarak camilerimizin restore edilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadet edebilmesi için camilerimizin daha temiz olmasına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz ‘Cami Temizleme Ekibi’ ile tüm camilerimizin temizliği yapılıyor.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KUVVETLENDİYOR
Cami ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Belediye Başkanı Şenol Kul, “ Yüce Dinimizin evrensel tebliği ve mesajları tüm topluma camilerimizden iletilir. Allah’a secde edilen camiler, sevgi ve samimiyet duygularının, birlik ve beraberlik bağlarının kuvvetlendiği mekânlardır. Ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca hizmet veren din görevlilerimiz de uzlaştırıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızı aydınlatırken aynı zamanda sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirmektedirler.” şeklinde konuştu.

KUL’DAN KUTLAMA
1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Başkan Kul, “Tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği bulunan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, din görevlilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kutladı.