Miraç Kandili Mesajı

23/04/2017

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, mübarek Miraç Kandili’nin bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Kandilin tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması temennisinde bulundu.

Komşuluk, akrabalık, dostluk ve dayanışma duygularını arttıran kandillerin, insanların ruh dünyasına, anlam ve gönül dünyasına ışık tuttuğunu ifade eden Kul; "Miraç Mucizesi, Allah'a yakınlaşma, dua etme, ibadet etme gibi en temel dini vecibelerin doruğa çıktığı zamanlardır. Miraç; her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunun bilincine varabilmektir. Kullar olan bizler bu yükselişi ancak, Allah'ın razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirebiliriz. Böylesine mukaddes bir gecenin; millet olarak, ülke olarak kenetlenmeye, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya, aydınlık yarınlara el ele, kol kola ve omuz omuza hep birlikte yürümeye vesile olması, en büyük arzumuz ve niyazımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle: Miraç Kandilinin, milletçe yükselmemize ve yücelmemize vesile olmasını temenni ediyorum. Yüce Mevla'mıza kalkan ellerin dualarının kabul olması niyazıyla, Miraç Kandili'nin tüm insanlığın ve İslam Aleminin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını dileyerek tüm Terme’li hemşerilerimin ve İslam Aleminin kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.