Şehit Uzman Çavuş Özdemir’in Berat ve Onur Belgesi Ailesine Teslim Edildi

25/06/2017

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı Bölgesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir’in şehit berat ve onur belgesi, Terme ilçesinde yaşayan ailesine teslim edildi.

Yaklaşık 1 ay önce Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı Bölgesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir’in Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler imzalı şehitlik beratı, Terme ilçesi Sakarlı mahallesinde ikamet eden ailesine teslim edildi.

Törene katılan yetkililer tarafından Şehit berat ve onur belgesi teslim töreninden önce ailenin ramazan bayramı kutlandı. Kuranı Kerim okundu, dualar yapıldı. Duygusal anların yaşandığı törene Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Jandarma Komutanı Nuh Yıldız ve askeri yetkililer katıldı.

Terme Kaymakamı Emin Alıcı burada yaptığı konuşmasında, "Evladımız Mustafa’nın şehit olması ile hepimiz büyük bir üzüntü yaşadık. Onu unutmak asla mümkün değil, sizin evladınız artık devletimizin de evladı oldu. Bu şehitlik beratını sizlere takdim ediyorum" diyerek beratı aileye teslim etti.

“EMANETLERİ EN DEĞERLİMİZ”
Şehit Mustafa Özdemir’in geride bıraktığı ailesi en değerli emanetlerimiz diyen Belediye Başkanı Şenol Kul "Mustafa’mız vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Göstermiş olduğu yiğitlik ve cesaretle Türk milletinin varlığının birlik ve beraberliğinin ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolü olarak hatırası sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır" diye konuştu.