Terme Atatürk Anıt’ına Bakım

20/12/2017

Terme Belediyesi tarafından başlatılan Terme Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’ndaki restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

Terme Belediyesi, yıllar içerisinde yıpranan Atatürk Anıtı'nı yeniden düzenliyor.  Zemin ve heykel etrafındaki mermerlerden, anıt üzerindeki bozulmalara kadar her türlü tahribat elden geçirilecek. Temizliği de yapılacak olan anıt, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni bir görünüme kavuşacak.

1992 yılında yapılan Terme Atatürk Anıtı, mevsim şartları nedeniyle kaidesinde ve mermer zeminde bozulmalar, yıpranmalar ve çeşitli tahribatlar oluşmuştu. Günümüze kadar restorasyon görmeyen anıtın Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un talimatıyla bakım onarım çalışmasına başlandı.

30 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Samsun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Türkmen ve 4 kişilik ekibi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında fiber malzemeden yapılan heykel ve rölyefler temizlenip onarılarak metalik boya ile boyanıp eskitme işlemi yapıldıktan sonra koruyucu ile izole edilecek. Devam eden çalışma yaklaşık olarak 30 bin liraya mal olacak.

KAPSAMLI RESTORASYON

Çalışma yapılan Atatürk Anıtında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Cumhuriyet Meydan’ımızda bulunan Atatürk Heykeli’miz ciddi bir restore görmemişti. Önemli tahribatlar oluşmuştu. Bu nedenle kapsamlı bir bakım yapmaya karar verdik.  İlk önce Atatürk Heykeli’nin çevresindeki mevcut taşın bakımı ve temizliği yapıldı.  Şimdide Atatürk Heykeli’nin bakım ve onarım çalışmalarına başladık. Hepimiz için büyük değer taşıyan bu yapıyı adına ve anlamına layık görünüme kavuşturmak, kentimize ve halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun gereğidir. Anıtımızı çok daha güçlü olarak gelecek nesillere taşıyacağız” dedi.