Terme Belediyesi Yaralı Köpeğe Sahip Çıktı

23/04/2017

Terme’de ateşli silahla ciddi şekilde yaralanan sokak köpeğine Terme belediyesi sahip çıktı.

Terme Belediyesi, tüfekle vurularak yaralanmış sokak köpeğine sahip çıktı. Belediye ekipleri tarafından alınan yaralı köpek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Belediyeye yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Bazlamaç Mahallesi'nde tüfekle vurularak yaralanmış sokak köpeğini, ilk müdahalesinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Gerekli tedavisi yapılan köpek müşahede altına alındı.

İHANET VE İŞKENCE ETMEYELİM
Köpeğin ciddi yaralar aldığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sokak hayvanlarının 5199 sayılı kanunla koruma altına alındığını belirterek, “Doğanın dengesinin korunmasında önemli rolü olan hayvanlar, insanların en büyük yardımcılarıdır. Hayvanlara karşı kötü muamelede bulunmayalım, onların yaşam haklarına saygı gösterelim. Allah'ın emaneti olan bu canlara sahip çıkalım. Yaratılanı sevelim ve koruyalım yaratandan dolayı. Bu canlara ihanet ve işkence etmeyelim” dedi.