Terme Belediyesinde İş Güvenliği Eğitimi

26/01/2017

Terme Belediyesi personeline “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. İş Güvenliği Uzmanı Ali Rıza Güvelioğlu tarafından verilen eğitimde, iş hayatında devlet, işveren ve işçinin uyması gereken kurallar anlatıldı.

Terme Belediyesi, eğitim seminerlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atakum Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB ) tarafından Terme Belediyesi Temizlik işleri Şantiyesinde kadrolu işçilere iş güvenliği ve iş sağlığı eğitimi verildi.

Eğitimde personele; iş ortamında olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler ve ilk yardım hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca personele iş sağlığı ve güvenliği, iş sağlığı mevzuatı, iş sağlığı ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, teknik konular, yangın ve yangından koruma, ilk yardım, biyolojik ve psikososyal risk etmeleri konusunda bilgiler aktarıldı.

EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Belediye olarak dönem dönem bu tür eğitimlerin olacağını kaydeden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çalışan personelimizin sağlığını ve güvenliliğini düşünmek en büyük sorumluluğumuzdur dedi. Kul, “Önlemek, ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek işyerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. Terme Belediyesi olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade etmeyiz. Düzenli eğitimlerin yanı sıra kurum doktorumuz Kemal Mustafa Tor gözetiminde periyodik olarak çalışanlarımızın sağlık kontrollerini yaptırıyoruz. İnsan sağlığı her şeyin önündedir. Çalışanlarımız eğitimli ve sağlıklı olursa hizmetlerimiz de sağlıklı ve güvenli olur” dedi.

İşçilerin sağlık kontrolünün de yapıldığı 12 saat verilen eğitime Belediyeden 11 işçi katıldı. Eğitimlerin tüm işçi personeli kapsayacak şekilde devam edeceği belirtildi.