Terme Belediyesi’nden Engellilere Hizmet Binası

03/12/2017

Samsun’un Terme ilçesinde Terme Engelliler Derneği’nin yeni hizmet binası ve şarj istasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Terme ilçesi’nde Terme Belediyesi ve Terme Engelliler Derneği işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında kutlama programı düzenlendi. Sonrasında da Terme Belediyesi tarafından Terme Engelliler Derneğine tahsis edilen ve Atatürk Caddesi’nde bulunan hizmet binasının ve bina önüne konulan engelli şarj istasyonunun açılışı Terme protokol mensupları ve vatandaşların yoğun katımıyla gerçekleştirildi.

KUL’DAN ANLAMLI HAREKET
Terme Belediyesi önünde başlayan kutlama programı kapsamında kendi kullandığı tekerlekli sandalye ile Başkan Şenol Kul, protokol ve dernek üyeleri ve aileleri ile birlikte Atatürk caddesi üzerinden yeni dernek binasına gitti. Başkan Kul, Terme belediyesi tarafından Engelliler Derneğine tahsis edilen ve açılışı yapılan hizmet binasına kadar tekerlekli sandalyeyi kendi kullanarak engelli bireyleri anlamanın önemine vurgu yaptı.

KÖKTEN’DEN KUL’A TEŞEKKÜR
Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Ahmet Kökten, yeni hizmet binasını kendilerine kazandıran Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür etti. Başkan Kökten, “Belediye Başkanımız Şenol Kul’a bizlere gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi belediyenin imkânları çerçevesinde her zaman bizlere destek olmuştur. Belediye başkanımız ve sizlerin desteği ile çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum ve desteklerinizi bekliyorum. İmkânı olan herkesin maddi ve manevi desteğini bekliyorum. Bu hizmet binamızı bize kazandıran Belediye Başkanımız Şenol Kul’a tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde tüm engelli bireylerin yanlarında olduklarını dile getiren Şenol Kul, hükümetinde engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi hususunda ciddi planlamalarının olduğunu belirtti.

HAYIRLI OLSUN
Başkan Kul, göreve geldiği günden bu yana engelliler derneğine bütün kapılarını açtığını söyleyerek“ Hepimizin bir engelli adayı olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir proje yaparken belediye olarak engellilerimize uyumlu halde yapılması için gayret sarf ediyoruz. İnşallah engelli yaşam merkezimizi de hayata geçirip tüm engellilerimizin rahat bir şekilde yaşamaları ve hayata yeniden tutunmalarını sağlayacağız. Umarım yeni dernek binasıyla birlikte yapılacak etkinlikler ile engelli kardeşlerimiz daha çok hayata tutunacaktır. Bizler her zaman engelli kardeşlerimin yanındayız. İnşallah böyle güzel toplulukları böyle güzel hizmetlerde bir arada görmek dileğiyle yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BİRBİRİMİZİ SEVELİM
En büyük engelin sevgi yoksunluğu olduğuna vurgu yapan Kul, “Engelliler için daha konforlu bir yer için en azından bir adım attık. Yeni yapılan cadde ve sokaklarımızı engelliler için daha kullanışlı hale getirdik. Kendilerine ait ofislerinin olmaması sorun yaratıyordu. Onu da belediyemiz imkânlarıyla yaptık. Bugün kendilerine teslim edeceğiz. Bundan sonra hep birlikte bir araya gelerek daha organize bir şekilde mücadele edecekler tabi ki biz de onların yanında olacağız. Bugün empati yapmamız açısından çok önemli bir gün. Meydandan derneğe kadar tekerlekli sandalye ile gelerek engelli yaşamanın ne kadar zor bir şey ve kolay olmadığını anladım. Hemşerilerime şunu hatırlatmak istiyorum. En büyük engel sevgi yoksunluğudur. Birbirimizi sevelim. Birbirimizi anlamak için empati yapalım” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şenol Kul, Dernek Başkanı Ahmet Kökten ve protokol mensuplarının katılımıyla dernek hizmet binasın ve engelli araçları için şarj istasyonunun açılışı yapıldı.