Terme’de 3,5 yılda 33 Yeni Park Yapıldı

27/11/2017

Terme Belediye başkanı Şenol Kul, ilçede son 3,5 yıl içerisinde 33 yeni park yapıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle keyifli vakitler yaşadığı parkların yapımını çok önemsiyoruz ve yüzü gülen, mutlu çocukların yaşadığı geleceğe dönük bir Terme için uğraş veriyoruz" dedi.

Terme ilçesinde ihtiyaç önceliğine göre tespit edilen bölgelerde yürütülen park yapım çalışmalarında, öncelikli olarak çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanları, yetişkinlerin kullanabileceği spor sahaları, bank ve kamelyalar yapılıyor. Vatandaşların özellikle sıcak yaz aylarında dinlenip vakit geçirebilecekleri alan oluşturma gayretini sürdüren Terme Belediyesi, hummalı çalışması ile bölge halkının da takdirini topluyor.

Belediye Başkanı Şenol Kul, 3,5 yılda 33 yeni parkın yapıldığını belirterek, 5 ayrı mahallede de çalışmaların devam ettiğini ve mevcut parklardaki oyun ekipmanlarının modernizasyonunu da gerçekleştirdiklerini söyledi.

HER MAHALLEYE BİR PARK
Çocuklara güven içerisinde, rahat zaman geçirebilecek alanlar yapmak için çalıştıklarını önemle vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul; “Terme ilçemizde çocukların oyun alanı olarak düzenlenen parklarda, oyun gruplarının bakım ve onarımını yaptık, çocuklarımız için yeni parklar oluşturduk, oluşturmaya devam edeceğiz. Mahallelerimizde değerlendirilebilecek her yeri çocuklarımız için oyun parkı, yetişkinlerimiz içinde hoş vakit geçirerek sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri yerler haline getirmeye devam edeceğiz. Her bir mahallemize en az bir park hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

TERME’YE YAKIŞIYOR
Yapılan parklarla insanların kullanacağı güzel bir ortam oluştuğuna da dikkati çeken Kul, "Bizlerin zamanında sokaklar çocuk sesleri ile çınlarken, sokak oyunlarıyla eğlenip, sağlam temelli arkadaşlıklar ve dostluklar kuruluyordu. Şehirleşmenin ve kontrolsüz yapılaşmanın sonunda çocukların nefes alacakları alanlar ne yazık ki azalıyor. Çocuklarımızın ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyor, bakımını yapıyor, yenilerini oluşturuyor ve çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz.” Diye konuştu.

“HERŞEY HALKIMIZ İÇİN”
Yeşil alanlara, parklara, çocuk oyun ve spor gruplarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, “İlçemizde park bahçeler alanında büyük atılım içindeyiz. Var olan yeşil alanlarımızın, parklarımızın düzenlenmesinden yeni park alanlarımızın planlanmasına, çocuk oyun gruplarından spor aletlerine kadar, ihtiyaç olan ne varsa bu hizmeti tam olarak vermek için adeta seferberlik içindeyiz. Uygun olan her noktada ekiplerimiz, çevre düzenlemesi, yeni çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin konulması için çalışıyor. Var olan yerlerimizde ise yenileme ve düzenleme çalışmaları yürütülüyor. Yürüttüğümüz çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.