Terme’de Bir Çevreci Yarışma Daha

18/05/2017

Terme Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğü, öğrencilere geri dönüşebilir atıkları toplama ve çevre bilincinin kazandırılması amacıyla çevreci bir yarışma daha düzenliyor.

Terme Belediyesi, ekonomiye geri kazandırılabilecek atıkların çevreyi kirletmesini önlemek için adeta seferberlik başlattı. Belediye, atık pil toplama yarışmasının ardından şimdi de ‘Okullar arası Atık Kağıt Toplama Yarışması’ düzenleniyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs olan yarışma sonucunda birinci okul projeksiyon cihazı, ikinci okul yazıcı ve üçüncü okulda fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecek.

AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMAK
Atık pil toplama yarışmasının ardından şimdi de okullar arası ‘Atık Kâğıt Toplama Yarışması’ düzenlendiklerini ifade eden Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş,” Bu yarışma öğrencilere çevre bilinci kazandırmak, geri dönüşüm sayesinde sağlanan faydaların neler olduğunu anlatmak hedeflenmiştir” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇEVREMİZ İÇİN ÖNEMLİ
Gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla atıkların toplanarak geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Şenol Kul, “Daha temiz bir Terme için bugünün çocukları yarının büyükleri olarak öğrencilere de büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizin çevreye karşı oldukça duyarlı olduklarını her platformda bizler bizzat şahit oluyoruz. Temiz bir çevrede yaşamanın ilk adımı onu kirletmemektir. Geri dönüşüme göstereceğimiz duyarlılık sayesinde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabiliriz” şeklinde konuştu.