Terme’de Doğalgaz Dönüşümü Şehrin Havasını Değiştirdi

21/12/2017

Terme’de Abone Sayısı 4 bine ulaşan doğalgaz dağıtımı hızla büyüyor

Terme halkına hizmette sınır tanımayan Belediye Başkanı Şenol Kul İlçeye Dünya'nın en çağdaş yakıtı olan doğalgaz konforunu taşıyor. İlçenin birçok mahallesine doğalgazın gelmesinde büyük rol oynayan Başkan Kul doğalgaz konforunu ve rahatlığını halkın ayağına getiriyor.

Terme’de iki yıl önce başlayan doğalgaz çalışmaları aralık devam ediyor. İlçenin şehir merkezinde yer alan bütün mahallelerine doğalgaz ulaşırken çalışmalar kapsamında ilçe merkezinde 58 km doğalgaz hattı çekildi. Terme Belediyesinin destekleri ile doğalgaz dönüşümünde iki yıl içinde hızlı bir ilerleme kaydeden AKSA doğalgaz firması çalışmaların ara sokaklarda devam ettiğini belirtti.

İLÇENİN % 70 İNDE DOĞALGAZ

Başkan Kul Elmalık Mahallesi Demet Sokak’ta devam eden doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar konusunda AKSA doğalgaz yetkililerinden bilgiler aldı. Başkan Kul çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Terme ilçemizde doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor. İlçemizin yüzde 70’ine doğalgaz ulaştırmış bulunmaktayız. Aksa doğalgaz firması tarafından şehir içinde 58 km doğalgaz hattı çalışması yapıldı. İlçemizdeki doğalgaz abone sayısı da 4 bine ulaşmış durumda. 2018 yılında 20 km’lik daha hat çalışması planlanıyor. İlçemizin Elmalık ve Bahçelievler mahallerinde çalışmalar sürdürülüyor. Bu konuda bizde Terme Belediyesi olarak gerekli desteği sağlayarak vatandaşlarımızın doğalgaz konforuna bir an önce ulaşması için var olan engelleri ortadan kaldırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

TEMİZ ENERJİ VE KONFOR

Başkan kul doğalgazın Termeliler için ekonomi ve konfor bakımından da çok önemli olduğunu belirterek doğalgazın aynı zamanda temiz enerji olduğunun da altını çizdi. Şenol Kul, “Geçtiğimiz Meclis toplantısında şunu dile getirdim “arkadaşlar şöyle etrafınıza bakın artık bacalardan kömür dumanları çıkmıyor” dedim. Termenin havası da gittikçe daha temiz bir hale geliyor. Doğalgaz kömüre göre çok daha temiz bir enerji kaynağı olduğu için ilçemizin havası daha da güzelleşiyor. Bizlerde bu temiz enerjiye ve konfora vatandaşlarımızın en hızlı şekilde ulaşması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

KUL’DAN ABONELİK ÇAĞRISI

Doğalgaz aboneliklerini bir an önce yaptırmaları konusunda Terme halkına çağrıda da bulunan Kul, “Doğalgaz çalışmaları yapılan mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımız biran önce abonelik işlemlerini yapsın. Bu işlemler ne kadar erken yapılırsa, bağlantılar da o kadar çabuk gerçekleşir ve hizmet verilir. Daha temiz günlere daha temiz bir geleceğe bir an önce ulaşalım" diyerek, tüm kenti konuya destek vermeye çağırdı.