Terme’de Evler Renkleniyor

19/06/2017

Samsun, 23. İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak. 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 2017 Deaflympics öncesinde Samsun büyükşehir belediyesi, şehirde estetik çalışması yürütüyor.

Şehre giriş ve çıkışlardaki harabe haldeki yapıları ortadan kaldırmayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kente olimpiyat havası vermek için bazı binaları da olimpiyat halkalarının renkleri olan mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızıya boyayarak rengarenk bir görüntü ortaya çıkarmaya çalışıyor.

AKÇAY'DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Bu çerçevede Terme ilçesi Akçay mahallesinde dış cephe boyama çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Şenol Kul, evleri boyanacak mahalle halkı ile bir araya gelerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Akçay mahalle muhtarı Üzeyir Doğancı’nın muhtarlık bürosunda yapılan toplantıda konuşan başkan Kul çalışmaların tamamlanması ile Terme’nin daha güzel ve modern bir görünüm kazanacağını kaydetti.

TERME’NİN YÜZÜ DEĞİŞECEK
Proje maliyetinin yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25’lik kısmını Terme Belediyesi ve kalan diğer yüzde 25’sinin ise bina sahiplerince karşılanacağını belirten Başkan Kul, “Çalışmalar Akçay mahallemizden başlayarak Çarşamba Havaalanına kadar devam edecek. Binalar üzerinde uygulanan bu yenileme çalışmaları sayesinde ilçemizin yüzü değişerek görüntü kirliliği de ortadan kalkacak” dedi.

VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların üstlerinden önemli bir yükü aldığını ifade eden Akçay’lı vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkürlerini sundu.