Terme’de ibadethaneler pırıl pırıl

07/04/2017

Terme Belediyesi ekipleri ilçede bulunan tüm camilerin iç ve çevre temizliği ile genel bakımlarını periyodik olarak yapıyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ibadethanelere büyük önem verdiklerini ifade ederek, “İlçe sınırları içinde bulunan tüm ibadethanelerimizi temizleyerek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Terme Belediyesi, cami temizliği ile ilgili özel ekip kurdu. Belediye, ilçe sınırları içinde bulunan camileri tek tek temizliyor. Ekipler son olarak Sütözü, Meşeyazı, Söğütlü ve Şuayıp mahalleleri sınırları içerisinde bulunan camilerde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.

CAMİLER GÜL KOKUYOR
Terme’de 147 cami bulunurken, ekipler yapılan planlamayla camileri tek tek temizliyor. 5 kişilik cami temizliği ekibi, camilerdeki tüm temizliği yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor. Cam silme, toz alma, demirlerin silinmesi, ayakkabılıklar, avlu, tuvalet temizliğini de yapan ekipler caminin halısını da yıkayarak ibadethaneleri daha temiz hale getiriyor. Ekipler şimdiye kadar yaklaşık 90 Cami’nin temizliğini yaptı. Caminin büyüklüğüne göre bazı camilerde temizlik birkaç saat sürerken kimi camilerde ise çalışmalar yarım günü alıyor.

Temizlik görevlileri, temizlik işi bittikten sonra caminin içerisine ve dört bir yanına gül esansı sıkarak güzel kokmasını sağlıyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Belediye Başkanı Şenol Kul, İslam’ın maddi ve manevi temizliğe çok önem verdiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın camilerimizde ibadetlerini huzur içerisinde ifa etmelerini sağlamak için kurduğumuz cami temizliği ekibimiz çalışmalarını hiç aksatmadan sürdürüyor. Halkımızın her alanda ihtiyaç duyduğu hizmeti vermek vazifemizdir. Sadece Camilerimizi değil ilçemiz bulunan Cem evlerinde de temizlik çalışmaları yürütüyoruz. İnsanlarımız ibadetlerini yaparken mekanların temiz olması çok önemli. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Uygulamadan memnun olan cami görevlileri ve cami cemaati ise Başkan Kul ve temizlik ekiplerine teşekkür etti.