Terme’ye 20 bin Lale Soğanı Dikiliyor

05/01/2018

Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu peyzaj çalışmaları kapsamında lale dikimine başlandı.

Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşması için çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. Cumhuriyet meydanı başta olmak üzere orta refüjler, park ve bahçeler, okullar ile yeşil alanlarda yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Terme geneline 20 bin lale soğanı dikiliyor.

DOĞA SEVGİSİ AŞILIYORUZ

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul belediye Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ilçenin Ahmet Ersoy ilkokulunda öğrenciler ile mevsimin ilk lalelerinin dikimini gerçekleştirdi. Başkan Kul, “Amacımız, insanlara, çocuklarımıza doğa sevgisini, bir çiçeğin nasıl yetiştiğini, bir soğanın nasıl büyüdüğünü, bir hayatın nasıl can bulduğunu anlatabilmek ve bu duygu ve düşünce ile doğaya, dünyamıza sahip çıkmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

GÜZELLİK KATACAK

Nisan ayına kadar toprak altında bekleyecek lalelerin, baharın gelmesiyle Terme’ye renk katacağını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme Belediyesi çevreci ve doğa dosta bir belediyedir. Terme genelinde başlatılan peyzaj düzenlemesiyle kentimizi daha da renkli bir hala getireceğiz. Binlerce laleyi toprakla buluşturuyoruz. Osmanlı'dan günümüze kalan laleyi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Lalelerin çiçek açmasıyla birlikte Termemizin güzelliğine güzellik katacaktır .” dedi.