Yavru Karacalara El Dokunmayın

29/05/2017

Samsun’un Terme ilçesi Erenköy mahallesinde bulunan iki adet yavru karaca Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve milli parklar genel müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Terme ilçesi Erenköy mahallesinde vatandaşlar tarafından bulunan iki karaca yavrusu koruma altına alındı. Ayrı, ayrı bölgelerde vatandaşlar tarafından bulunan karaca yavruları Terme Belediyesine teslim edildi.

Karacalar hemen belediye görevlileri tarafından ilçenin belediye temizlik şantiyesine getirilerek, Milli parklar yetkililerine haber verildi. Milli parklar görevlilerince teslim alınan karaca yavrularının bakımı yapılarak, yeterli seviyede büyüdüğünde doğal ortamına salınacak.

YAVRULARIN YERİ DOĞADIR, ANNESİNİN YANIDIR
Yaralı olmayan karacalara dokunulmamasını isteyerek uyarılarda bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bölgemizde çoğunlukla karaca vakalarına rastlıyoruz. Karacalar doğum yaptıklarında yavrularını yalayarak temizler ve kendi kokularını onlara aktarırlar. Bu aşamadan sonra yavrularını ortalama 50 metre mesafeden izleyerek takip ederler. Yavrularına yaklaşmazlar. Bu hayvanların yavrularını bulan vatandaşlarımız, iyi niyetle hayvanı bulunduğu ortamdan almakta ve Belediyemize teslim etmektedir. Bu iyi niyetli bir davranış olmakla birlikte yaban hayvanı yavrusu açısından uygun değildir. Bu yavruların yeri doğadır, annesinin yanıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan yaralı bulmadıkları sürece karacalara dokunmamalarını, onları kendi yaşam alanlarından uzaklaştırmamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.