Terme'de selin yaraları sarılıyor

24/08/2019

Samsun'un Terme ilçesinde dün akşam etkili olan kuvvetli yağışların neden olduğu felaketin izleri, sabahın ilk saatlerinden itibaren Terme Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından sarılmaya başladı.
Samsun’un Terme ilçesi, dün gece etkili olan yağışlar ve taşkınlar nedeniyle sular altında kaldı.
Terme’de şehir merkezindeki dükkanlar ve evler 1 metreye kadar su altında kaldı. İlçede sular tamamen kesilirken, bir bölgede ise elektrik kesintisi yaşanıyor. İçme suyunu tankerlerle karşılamaya çalışan belediye ekipleri, selin oluşturduğu yaraları sarmaya çalışıyor.

30 VATANDAŞ KURTARILDI
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Dün akşam özellikle mahsur kalan yaklaşık 30 tane vatandaşımızı kurtarıp, hastane ve güvenli bölgelere yerleştirdik. Şu anda can kaybı olmaması en büyük sevincimiz. İnsanlarımızın fındık başta olmak üzere, tarım ürünlerinde büyük bir kaybı var. Can kaybı yaşanmadığı için Rabbimize şükrediyoruz. Terme 1 ay önce yaşadığı sel afetinden çok daha güçlü ve sıkıntılı bir afet yaşadı. Terme merkez, Pazar Yeri, Otogar Kavşağı ve sanayide dükkânlar 1 metre suyun altında. Müdahalelerimiz, su seviyesi düşmediği için yeterli gelmiyor. Irmaktaki su seviyesi düştükçe, bölgedeki sular da çekilecektir diye umuyoruz” dedi.

PROTOKOLDEN ESNAFA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Sabahın ilk saatlerinden itibaren Terme'de zarar gören bölgeleri ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte Çay Mahallesi ve Yeni Mahallede selden zarar gören esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

DEVLETİN TÜM İMKÂNLARI SEFERBER
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Elbette bu manzaraları yaşamak istemiyoruz ama böyle bir felaketin telafisini de mümkün olduğu kadar hızlı şekilde yapmak, yaraları en hızlı şekilde sarma noktasında iradeye sahibiz. Zaten geçtiğimiz günlerde Terme'de yaşanan sel felaketinin arkasından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bir toplantı yapmıştık. Orada çok önemli birtakım kararlar aldık. En kısa zamanda da bunların uygulamaya geçmesine bekliyoruz" diye konuştu.